Povl Kjær

Rokkefåret blev i 1981 skabt af Povl Kjær, som en gave til niece Julie på 1 år, fremstillet af genbrugstræ og et lammeskind fra hendes bedsteforældres får.I løbet af de næste par år blev et lille antal rokkefår lavet, skindtyper afprøvet og det endelige design fundet. Dette har ikke ændret sig siden, og efterhånden har rokkefåret opnået klassikerstatus i Skandinavien. På grund af den høje kvalitet og tidløshed i design gynger mange af de første rokkefår stadigvæk, men nu med en ny generation af børn.
Rokkefåret bliver forhandlet i møbel- og gaveforretninger i Danmark og udlandet. Rokkefårene bliver fremstillet i små serier, tilpasset værkstedets størrelse og en arbejdsrytme, som bevirker, at hver arbejdsgang ikke strækker sig over for lang tid. På den måde varieres arbejdet hele tiden og glæden ved fremstillingsprocessen forbliver intakt. Produktionen ligger på ca 500 stk. om året.
Povl Kjær er medlem af Danske Kunsthåndværkere, er uddannet på bl.a. Kolding Kunsthåndværkerskole og Århus Kunstakademi, samt har svendebrev som billedskærer.
Se også www.povlkjaer.dk
Se eventuelt artikkel om rokkefåret hos www.crafscollection.dk, tryk venligst her.

Rokkefår

DDK 3.000,00

Rokkefår Brun

DDK 3.000,00

Rokkefår grå

DDK 3.950,00

Rokkefår hvid

DDK 2.800,00

Rokkelam

DDK 1.295,00